x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aveţi grijă cu cine vorbiţi pe Internet! Un tânăr s-a sinucis, şantajat de un grup de infractori

Aveţi grijă cu cine vorbiţi pe Internet! Un tânăr s-a sinucis, şantajat de un grup de infractori

15 Aug 2013   •   22:03
Aveţi grijă cu cine vorbiţi pe Internet! Un tânăr s-a sinucis, şantajat de un grup de infractori

Un tânăr în vârstă de 17 ani s-a sinucis după ce a fost căzut victimă unui grup de infractori care îl şantaja cu înregistrarea unei convorbiri efectuate pe Skype.

După ce a purtat o discuţie pe Skype, cu cineva despre care credea că este o fată de vârsta lui, un tânăr britanic a fost ameninţat că în cazul în care nu alimentează un cont bancar cu o anumită sumă de bani, familia şi prietenii săi vor primi o înregistrare a respectivei discuţii.
Neavând disponibilităţile financiare cerute de şantajişti, îngrozit de perspectiva de a fi umilit în faţa celor apropiaţi, tânărul a ales să se sinucidă sărind de pe un pod.

Organizaţiile de protecţie a copiilor din Marea Britanie avertizează asupra faptului că zilnic, pe liniile de ajutor psihologic, primesc mai mult de o duzină de telefoane din partea unor copii prinşi în aceeaşi capcană, cei mai tineri dintre aceştia având 11 ani.
De obicei, în cursul discuţiilor pe internet, şantajiştii solicită imagini în care subiectul apare dezbrăcat, sau cer acestuia să facă un strip-tease în faţa webcam-ului. După ce au intrat în posesia acestor elemente compromiţătoare, şantajiştii ameninţă că în cazul în care nu primesc suma de bani pe care o solicită, le vor publica pe internet, fie pe pagina de Facebook a şcolii la care învaţă cel şantajat, fie pe Twitter.

Acest caz vine la doar o săptămână după o altă dramă petrecută în Marea Britanie, în care o tânără s-a sinucis după ce fusese umilită în public prin comentariile postate pe site-ul Ask.fm.

×
Subiecte în articol: skype santaj