x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aviaţia americană a intervenit în Siria pentru a proteja trupele speciale care instruiesc combatanţi kurzi

Aviaţia americană a intervenit în Siria pentru a proteja trupele speciale care instruiesc combatanţi kurzi

19 Aug 2016   •   23:45
Aviaţia americană a intervenit în Siria pentru a proteja trupele speciale care instruiesc combatanţi kurzi

Forţele aeriene americane au intervenit joi pentru prima dată împotriva armatei regimului sirian, trimiţând avioane de vânătoare care să protejeze trupele speciale ale SUA ce instruiesc combatanţi kurzi în Siria şi au fost vizaţi de bombardamente ale aviaţiei siriene, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, citat de AFP.

'Am arătat clar că aparatele americane vor apăra trupele de la sol dacă sunt ameninţate', a indicat oficialul de la Washington, care a precizat că avioanele americane nu au fost totuşi implicate în vreo confruntare, întrucât avioanele siriene SU-24 părăsiseră deja zona. Dar anterior aceste avioane de bombardament siriene au atacat poziţii ale combatanţilor kurzi, acesta fiind primul atac aerian executat împotriva kurzilor de armata preşedintelui Bashar al-Assad de când a început războiul din Siria, în martie 2011.

'Este ceva foarte neobişnuit. Nu am văzut niciodată înainte ca regimul (de la Damasc) să conducă astfel de acţiuni împotriva forţelor kurde', care luptă împotriva jihadiştilor grupării Statul Islamic, a subliniat şi purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Avioane ale armatei siriene au efectuat şi vineri un raid asupra forţelor kurde, în zona oraşului Hassaké, care este controlat în proporţie de două treimi de forţele kurde şi restul de regimul sirian.

Sursa: AGERPRES

×