x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aviaţia turcă a lovit poziţii ale PKK în nordul Irakului

Aviaţia turcă a lovit poziţii ale PKK în nordul Irakului

08 Oct 2019   •   20:30
Aviaţia turcă a lovit poziţii ale PKK în nordul Irakului

Aviaţia turcă a lansat, luni şi marţi, lovituri aeriene asupra unor poziţii din nordul Irakului ale rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a informat Ministerul Apărării de la Ankara, potrivit AFP.

Bombardamentele efectuate luni seară şi în cursul nopţii s-au soldat cu moartea a 12 „terorişti separatist”, termen cu care Ankara îi desemnează pe membrii PKK.

Gruparea duce din 1984 un sângeros război de gherilă împotriva Turciei, care întreprinde la rândul său, cu regularitate, raiduri asupra poziţiilor PKK din zone muntoase din nordul Irakului.

Cele mai recente bombardamente intervin într-un moment în care regimul de la Ankara pare a fi pe punctul de a declanşa o operaţiune militară în Siria împotriva unei alte grupări kurde înarmate, „Unităţile de protecţie a poporului” (YPG).

Turcia consideră YPG drept aripa siriană a PKK şi denunţă adesea deplasările de luptători şi de arme ale celor două grupări între Siria şi Irak.

În timp ce, pentru Turcia, YPG este o grupare „teroristă”, statele occidentale îi sprijină pe combatanţii kurzi, care sunt vârful de lance al coaliției internaționale în lupta împotriva organizației teroriste Stat Islamic din Siria.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia kurzi atac în Irak pkk