x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avioanele americane, bruiate în Siria

Avioanele americane, bruiate în Siria

27 Apr 2018   •   18:31
Avioanele americane, bruiate în Siria

Avioanele de luptă ale SUA, care oferă sprijin aerian trupelor speciale americane la sol şi combatanţilor rebeli sprijiniţi de SUA în Siria, sunt „bruiate” de către „adversari”, a declarat  generalul Tony Thomas, şeful comandamentului pentru operaţiuni speciale al armatei americane, fără să precizeze însă cine sunt „dușmanii”.

Calificând războiul electronic dus în Siria ca fiind „cel mai agresiv” de pe pământ, generalul de armată Tony Thomas a afirmat că „adversarii”ne testează în fiecare zi, ne blochează comunicaţiile, dezactivează (aparatele) AC-130s etc”. Declaraţiile lui Thomas, citate în premieră de site-ul „The Drive”, au fost făcute în contextul unor informaţii potrivit cărora forţele ruse ar bruia drone de supraveghere americane în Siria. Aparatele de luptă de tipul AC-130 s-au numărat printre avioanele militare americane implicate în atacul aerian în care au fost ucişi zeci de mercenari ruşi în Siria, la începutul lunii februarie, notează „Fox News” în pagina sa electronică. Pentagonul a declarat că aceştia au atacat un avanpost deţinut de trupe speciale americane şi de către miliţii din cadrul Forţelor Democratice Siriene (SDF), o alianţă kurdo-arabă sprijinită de SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic în Siria. Anterior, postul de televiziune „NBC” informase, citând sub rezerva anonimatului înalţi responsabili militari, că Rusia a blocat semnale radio transmise de dronele americane în Siria.

Surse din Moscova susțin că sistemele rusești de luptă electronică blochează semnalele oricăror drone care se află în apropierea bazelor Rusiei din Siria.

 

 

 

×
Subiecte în articol: avioane lupta SUA bruiate siria