x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă aeriană în UK! O cursă de linie pakistaneză, interceptată de avioane de luptă britanice

Alertă aeriană în UK! O cursă de linie pakistaneză, interceptată de avioane de luptă britanice

24 Mai 2013   •   17:13

Un avion de pasageri aparţinând unei companii aeriene pakistaneze, ce survola spaţiul aerian britanic, a fost interceptat de mai multe avioane de vânătoare Typhoon şi obligat să aterizeze pe un aeroport militar.

Aeronava, aparţinând companiei Pakistan International Airlines - PIA, avea 297 de pasageri la bord şi 11 membri ai echipajului, efectua o cursă Lahore - Manchester.
Autorităţile britanice au comunicat că avionul a fost interceptat deasupra Mării Nordului şi forţat să aterizeze pe aeroportul din Stanstead - bază a unei unităţi speciale de combatere a terorismului.

Avionul a devenit suspectă în momentul în care şi-a schimbat cursul fără a anunţa modificarea şi controlorilor de trafic aerian. Mai mult, apelurile repetate ale operatorilor către piloţii aeronavei au rămas fără răspuns.

Ministerul de Apărare Britanic a recunoscut operaţiunea aeriană şi a anunţat că avionul a aterizat în siguranţă la baza aeriană Stanstead, unde forţe speciale efectuează investigaţii.
Primele informaţii neoficiale, prezentate de media britanică, menţionează că după aterizare au fost arestate două persoane, sub acuzaţia de "punere în pericol a unei curse aeriene".

×