x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul malaysian: Avionul MH370 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian. Nu există supravieţuitori

Premierul malaysian: Avionul MH370 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian. Nu există supravieţuitori

24 Mar 2014   •   16:25
Premierul malaysian: Avionul MH370 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian. Nu există supravieţuitori

Avionul MH370 s-a prăbuşit "fără nicio îndoială" în sudul Oceanului Indian, neexistând niciun supravieţuitor, a declarat premierul malaysian, Najib Razak.

Acesta a făcut anunţul în urma datelor primite de la operatorul reţelei de sateliţi Inmarsat. De asemenea, un avion australian a descoperit rămăşiţe care ar putea aparţine avionului MH370 în zona vizată de căutări din sudul Oceanului Indian.

"Am primit informaţii de la reprezentanţii UK Air Accidents Investigation Branch (AAIB). M-au informat că Inmarsat, compania britanică unde sunt primite informaţiile de la sateliţii care monitorizează culoarele nordice şi sudice, a furnizat noi date şi calcule. Utilizând un tip de analiză care nu a mai fost folosit până acum în astfel de investigaţii, aceştia au putut face lumină cu privire la traiectoria de zbor a cursei MH370. În baza noilor analize, Inmarsat şi AAIB au ajuns la concluzia că MH370 a zburat pe coridorul sudic şi că ultima poziţie cunoscută a fost în mijlocul Oceanului Indian, la vest de oraşul Perth.

Este o zonă izolată, departe de orice loc în care s-ar fi putut încerca o aterizare. De aceea, cu adâncă tristeţe, trebuie să vă informez că, potrivit noilor date, zborul MH370 a luat sfârşit în sudul Oceanului Indian.

Vom susţine o conferinţă de presă mâine, când vă vom furniza noi detalii. Între timp, am vrut să vă informăm despre aceste noi date pe care le-am primit", a declarat Najib Razak.

Malaysia Airlines, compania de care aparţinea aeronava dispărută, a trimis următorul SMS familiilor celor care se aflau la bord.

"Malaysia Airlines vă anunţă cu adânc regret că MH370 este considerat pierdut dincolo de orice urmă de îndoială şi că cei de la bord nu au supravieţuit. După cum veţi auzi şi din partea premirului din Malaysia, trebuie să acceptăm toate dovezile care sugerează că avionul a căzut în sudul Oceanului Indian".

Cursa MH370, care a plecat pe 8 martie din Kuala Lumpur spre Beijing a dispărut la scurt timp după decolare. Avionul avea 239 de oameni la bord. 

×
Subiecte în articol: mh370 avion disparut