x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avocatul cameristei care-l acuză pe Strauss-Kahn sare în apărarea reputaţiei clientei.

Avocatul cameristei care-l acuză pe Strauss-Kahn sare în apărarea reputaţiei clientei.

de Marina Constantinoiu    |    06 Iun 2011   •   14:40

Camerista care-l acuza pe fostul sef al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ca a incercat sa o violeze “este o femeie demna si respectabila', care va depune marturie contra acestuia, dupa ce a fost victima unei “agresiuni teribile', a declarat, luni, unul dintre avocatii acesteia, citat de AFP.

“Este devastata, sufera, este traumatizata de ceea ce i-a facut DSK', a declarat avocatul jurnalistilor adunati in fata tribunalului din New York unde a avut loc audierea lui Strauss-Kahn, care a pledat nevinovat pentru toate acuzatiile de agresiune sexuala care i-au fost aduse de camerista. “Va veni in fata Curtii si va depune marturie si va spune lumii intregi ceea ce i-a facut DSK', a subliniat Kenneth Thompson, precizand ca “este prevazut totul pentru a o discredita, dar ea va demonstra contrariul. Noi vom face in asa fel incat DSK sa nu iasa neafectat din povestea asta', a dat asigurari avocatul acuzarii. “Victima tine sa aflati ca toti banii lui DSK nu vor reusi sa schimbe ceva din tot ceea ce s-a petrecut in acea camera de hotel', a mai spus avocatul. “Ea isi apara propria demnitate, ea vrea sa se apere in calitate de femeie. Ceea ce facem, este sa o protejam si sa-i protejam drepturile si lucram impreuna cu biroul procurorului in acest scop', a mai spus Kenneth Thompson.Fostul director al FMI, DominiqueStrauss-Kahn, a pledat nevinovat, luni, la acuzatiile de agresiune sexuala formulate impotriva sa, in fata unui tribunal din New York, deschizand calea unui proces cu jurati.Judecatorul a fixat data urmatoarei audieri pentru 18 iulie.Ulterior, fostul director al FMI a parasit cladirea tribunalului din New York.

Strauss-Kahn ajunsese la tribunal cu doar cateva minute inainte, alaturi de sotia sa Anne Sinclair, in timp ce aproximativ o suta de manifestante purtand uniforme de hotel scandau: "rusine sa va fie". Aproximativ 60 de jurnalisti asteptau de cateva ore in fata instantei din Manhattan. Posturile de televiziune au instalat corturi si vehicule capabile sa faca transmisiuni prin satelit.

×