x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ayatollahul Khamenei, acuză dușmanii țării de subminarea regimului

Ayatollahul Khamenei, acuză dușmanii țării de subminarea regimului

02 Ian 2018   •   17:06
Ayatollahul Khamenei, acuză dușmanii țării de subminarea regimului

Lideul religios iranian, ayatollahul Ali Khamenei, i-a acuzat marţi pe ''duşmanii'' republicii islamice că s-au unit pentru a submina regimul de la Teheran, a relatat televiziunea de stat, în timp ce protestele zguduie ţara de mai multe zile, relatează AFP. 

''În evenimentele din ultimele zile, duşmanii s-au unit, folosindu-şi mijloacele, banii, armele politica şi serviciile lor de securitate, pentru a crea probleme regimului islamic'' al Iranului, a afirmat Khamenei, care s-a exprimat pentru prima dată de la izbucnirea mişcării de contestare din ţara sa. 

Ei nu aşteaptă decât ''o ocazie pentru a se infiltra şi pentru a lovi în poporul iranian'', a mai spus ayatollahul, fără să precizeze despre ce ''duşmani'' este vorba. 

''Ceea ce îl împiedică pe inamic să acţioneze sunt curajul, spiritul de sacrificiu şi credinţa poporului, la care sunteţi martori'', a adăugat Khamenei, adresându-se unor familii de soldaţi morţi în război. 

Autorităţile iraniene acuză grupările de opoziţie ''contrarevoluţionare'' cu sediul în străinătate, în SUA, dar şi în Arabia Saudită, că încearcă să exploateze nemulţumirea populaţiei pentru a provoca tulburări în ţară.

Începând de joi, în cursul protestelor faţă de dificultăţile economice şi faţă de puterea din Iran, 21 de persoane, dintre care 16 manifestanţi, şi-au pierdut viaţa pe cuprinsul ţării.AGERPRES

×
Subiecte în articol: ali khamenei iran