x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Azi, alegeri locale în Franța! Macron, emoții din cauza ecologiștilor

Azi, alegeri locale în Franța! Macron, emoții din cauza ecologiștilor

de Dan Constantin    |    28 Iun 2020   •   13:30
Azi, alegeri locale în Franța! Macron, emoții din cauza ecologiștilor

În Franța se desfășoară duminică al doilea tur, decisiv, al alegerilor local. Primul tur a avut loc la mijlocul lunii martie, la debutul pandemiei, rezultatul urmând să valideze acum și eficiența măsurilor luate în criza sanitară și economică. Observatorii politici rețin că testul alegerilor locale este important și în perspectiva prezidențialelor de peste doi ani, MACRON și mișcarea lui politică fiind în  pierdere de viteză. Amenințarea puternică vine din partea ecologistilor care au captat alegători din partea stângă dar și din zona de centru în care se plasează macronismul. Mai multe orașe mari își pot schimba conducerile în urma înclinării balanței cu ajutorul verzilor intrați în coaliții.

 Sunt urmărite cu mare interes alegerile  din Lyon, Toulouse, Marsilia, Metz, unde Europa Ecologică Verzii au șanse mari. Scrutinul local este important și pentru viitorul unor lideri politici . La Lille, Martine Aubry, fosta președintă a socialiștilor se luptă pentru al patrulea mandat de primar. În Le Havre, premierul Edouard Philippe dă testul greu al realegerii, de vot depinzând și orientarea pe care o va urma președintele Macron.

La Paris, Anne Hidalgo, actualul primar, conduce în sondaje și are prima șansă , fiind susținută de ecologiști dar și de politica ei constantă pentru a reduce poluarea în Capitala Franței.

  •  
  •  
  •  
  •  

×