x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bacşiş de 2.000 de dolari, lasat intr-un restaurant din Chicago

Bacşiş de 2.000 de dolari, lasat intr-un restaurant din Chicago

17 Apr 2018   •   09:43
Bacşiş de 2.000 de dolari, lasat intr-un restaurant din Chicago

Pentru majoritatea americanilor, un bacşiş bun lăsat într-un restaurant reprezintă cel mult 20% din nota de plată. "Cum se numeste insa un bacşiş de 260%?". Este ceea ce s-a întâmplat în restaurantul Boka, local foarte bine cotat din Chicago: încântat de preparatele consumate, un client a oferit la nota de plată de 759 de dolari un plus de 2.000 de dolari.

 

Reprezentanţii restaurantului, care au relatat cele intamplate, au ales să protejeze identitatea clientului generos, descris drept "Mike, un vizitator din Seattle". Localul, care are o stea Michelin, se consideră un restaurant de lux, care serveşte preparate culinare americane de sezon.

După ce a lăsat 300 de dolari la nota de 759 de dolari, clientul a mers apoi la bucătărie, unde a oferit 100 de dolari fiecăruia dintre cei 17 membri ai personalului angajat, a explicat conducerea restaurantului, care a publicat pe Instagram o fotografie cu clientul, aflat pe punctul de a se poza cu întreaga echipă de bucătari, toată numai zâmbet.

"A fost extraordinară această surpriză, să avem pe cineva care şi-a exprimat satisfacţia în această manieră", a spus Jon Leopold, directorul general al restaurantului, citat de cotidianul Chicago Tribune.

Restaurantul Boka din Chicago trece printr-o perioadă favorabilă: Recent, a fost nominalizat la James Beard Award, un prestigios premiu culinar atribuit de industria gastronomică americană. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai în oraşul Chicago. AGERPRES

×