x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Baiatul care poate muri din cauza unei ... imbratisari!

Baiatul care poate muri din cauza unei ... imbratisari!

12 Mar 2018   •   16:30
Baiatul care poate muri din cauza unei ... imbratisari!

Eiden McDowell are sapte ani si nu stie ce inseamna imbratisarea calda a mamei, cum miroase gerul sau cum e sa alegergi dupa ceilalti copii.

 

Anul acesta, Eiden ar trebui sa mearga la scoala. Dar de la nastere baiatul este legat de un aparat de alimentare artificiala si, la varsta lui, cantareste numai 11 kilograme, cat un copil de trei ani, scrie Daily Mail.

"Toate testele efectuate pe durata sarcinii au iesit bune, totul evolua aparent normal. Cand s-a nascut insa, Eiden semana cu o broasca: niste ochi mari, bulbucati, o piele cazuta", a povestit mama baiatului, Sasha McDowell.

In primele zile de viata, medicii au descoperit ca micutul sufera de o boala foarte rara - o forma a Sindromului Ehlers-Danlos, numita Galactosyltransferas. Din cauza ei, celulele copilului nu se dezvolta la fel ca la oamenii sanatosi. Nu exista tratament, doar o terapie care ajuta ca zilele sa treaca mai usor.

"Am numit aceasta boala 'sidromul lui Eiden', pentru ca, dupa toate probabilitatile, o forma atat de severa sa nu existe decat la copilul nostru. Este o minune ca traieste si ii multumim lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care o petrecem alaturi de Eiden", a continuat mama.

Groaznic este faptul ca starea micutului se poate inrautati in orice moment din cauza frigului sau a unei raceli banale. Sangelelui lui nu mai produce deja unele celule albe. In cei sapte ani de viata, Eiden a fost luat de urgenta cu salvare de mai bine de 80 de ori.

Iar parintii, Sasha si Simon sunt, uneori, nevoiti sa petreaca saptamani intregi la spital, pentru ca fiul lor sa ramana conectat la aparatele de alimentare artificiala chiar si 19 ore pe zi. "Pentru noi, Eiden este un model de rezistenta si tenacitate. Desi trupul lui este atat de firav, el se incapataneaza sa faca primul pas", a relatat cu multa dragoste mama lui Eiden.

×