x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotografia care a impresionat o lume întreagă: cel mai frumos cadou primit de un băieţel de numai 9 ani, bolnav de cancer

Fotografia care a impresionat o lume întreagă: cel mai frumos cadou primit de un băieţel de numai 9 ani, bolnav de cancer

24 Ian 2013   •   20:53
Fotografia care a impresionat o lume întreagă: cel mai frumos cadou primit de un băieţel de numai 9 ani, bolnav de cancer

Miercuri seară, Bradford City, o modestă echipă din League Two, al patrulea eşalon valoric din fotbalul englez, a făcut istorie, devenind prima formaţie de asemenea calibru calificată în finala Cupei Ligii.

 
Dincolo de conotaţiile sportive, rămâne o tulburătoare poveste de viaţă, oferită de un puştan în vârstă de 9 ani şi căpitanul celor de la Bradford, Gary Jones.
 
În octombrie 2009, micuţul Jake Turton, care tocmai împlinise 6 anişori, a fost depistat cu cancer. A fost operat de câteva ori, a stat în comă 10 săptămâni, după care, prin intermediul traumatizantelor proceduri de radio şi chimioterapie, a început bătălia efectivă cu nemiloasa maladie.
 
În urmă cu 8 zile, înaintea meciului tur, Jake a avut privilegiul de a-l însoţi la centrul terenului pe căpitanul echipei favorite (foto medalion dreapta sus). Cu noroc, în condiţiile în care Bradford a învins cu 3-1 pe Aston Villa, echipă de Premier League, şi devenea favorită la calificarea în finală.
 
Pronosticurile au fost confirmate miercuri seară, pe Villa Park din Birmingham, acolo unde Bradford a pierdut, e adevărat, cu 2-1, dar s-a calificat în marea finală de luna viitoare.
 
Imediat după ultimul fluier, căpitanul Jones s-a dus glonţ către galeria lui Bradford şi l-a căutat din priviri pe micuţul Jake, prezent la meci alături de părinţii săi. L-a găsit, l-a luat în braţe şi l-a sărutat pe creştet, şoptindu-i "Nu te-am uitat! Victoria asta este pentru tine", după care i-a oferit tricoul în care jucase.
 
Joi, băieţelul le-a declarat jurnaliştilor de la The Sun că "a fost cel mai fericit moment din viaţa mea". Greşea, poate, puţin...Cath şi Andy, părinţii săi, aveau să îi dea o veste şi mai bună, primită de la medici: cancerul a intrat în remisie, după doi ani şi jumătate de suferinţă...

×