x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Balon cu aer cald, prăbușit în Texas

Balon cu aer cald, prăbușit în Texas

01 Aug 2016   •   11:50
Balon cu aer cald, prăbușit în Texas
Sursa foto: Zhang Yongxing

Un balon cu aer cald care transporta 16 persoane a luat foc și s-a prăbușit, sâmbătă, în Texas, în sudul Statelor Unite, a anunțat Agenția federală a aviației americane (FAA), într-un comunicat. Concomitent, poliția locală a declarat că nu există niciun supraviețuitor.

Autoritățile nu au avansat nicio ipoteză privind cauza accidentului, dar, potrivit presei locale și rezidenților din zonă, balonul s-ar fi ciocnit de liniile de electricitate și a luat foc. Sosite la fața locului, echipele de intervenție au găsit nacela balonului în flăcări. O anchetă este în curs de desfășurare pentru stabilirea cauzelor și determinarea, cu exactitate, a numărului și identității victimelor. După toate aparențele, scrie BBC, balonul aparținea companiei “Heart of Texas Balloon Rides”, care are sediul în Austin și organizează excursii de o oră pentru vizionarea răsăritului. Potrivit autorităților locale, contactul cu balonul a fost pierdut cu jumătate de oră înainte de prăbușire. Bilanțul de 16 morți face ca acest accident să fie unul dintre cele mai grave de acest tip care au avut loc vreodată în lume, scrie AFP. Numai în Statele Unite, între anii 1964 și 2013, au fost semnalate 760 de cazuri, dintre care 67 soldate cu morți. Unul dintre cele mai grave accidente cu balon de aer cald s-a produs la 26 februarie 2013, în orașul antic Luxor, în Egipt, atunci când au murit nouăsprezece pasageri. Pilotul și un turist au supraviețuit, sărind din nacelă. O scurgere de gaz în apropierea arzătorului ar fi fost la originea accidentului din Luxor. În ianuarie 2012, un balon cu aer cald s-a ciocnit de liniile de electricitate în apropiere de Carterton, Noua Zeelandă, explodând înainte de a izbi solul. Toți cei 11 pasageri au murit.

Accidentul, care a avut loc la 50 de kilometri sud de capitala statului Texas, orașul Austin, este cel mai grav incident din istoria SUA în care a fost implicat un balon cu aer cald

×