x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ban Ki-moon conduce în sondajele prezidențiale din Coreea de Sud

Ban Ki-moon conduce în sondajele prezidențiale din Coreea de Sud

26 Dec 2016   •   11:25
Ban Ki-moon conduce în sondajele prezidențiale din Coreea de Sud
Sursa foto: Remy Steinegger/swiss-image.ch

Ban Ki-moon, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite care îşi încheie mandatul la sfârşitul anului, conduce în sondajele prezidenţiale în Coreea de Sud, informează Xinhua. 

Conform unui studiu realizat de compania locală Realmeter în care şi-au exprimat opiniile 2,528 de alegători în perioada 19-23 decembrie, susţinerea acordată lui Ban în calitate de candidat la şefia statului era de 23,3%, cu 2,8% mai mult decât săptămâna precedentă. 

Prinicipala sa bază de susţinere este în provincia Gyeongsang, care în mod tradiţional o susţine pe preşedinta Park Geun-hye. Aici, Ban a reuşit să atragă de partea sa 35,8 % dintre alegători. 

Pentru că nu există un candidat al blocului politic aflat la guvernare, Ban rămâne singura speranţă pentru conservatori. 

El nu şi-a declarat însă intenţiile de a candidat la preşedinţie, deşi presa locală a speculat că ar fi indicat deja că va candida într-o conferinţă de presă recentă susţinută la New York. 

De la izbucnirea în octombrie a scandalului de corupţie care o implică pe preşedinta Park şi membri ai partidului de guvernământ, popularitatea lui Ban a scăzut din cauza relaţiei de amiciţie dintre cei doi. 

Moon Jae-in, fostul şef al celui mai mare partid de opoziţie, Partidul Minjoo, a căzut pe locul al doilea în sondaje, la 0.2 procente de Ban, după ce a condus timp de 7 săptămâni.

Agerpres

×