x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ban Ki-moon: Dublul veto rus şi chinez la rezoluţia ONU privind Siria "reduce rolul Naţiunilor Unite"

Ban Ki-moon: Dublul veto rus şi chinez la rezoluţia ONU privind Siria "reduce rolul Naţiunilor Unite"

04 Feb 2012   •   19:03

Dublul veto rus si chinez la rezolutia Consiliului de Securitate cu privire la Siria "reduce rolul ONU", a apreciat sambata secretarul general al Natiunilor Unite Ban Ki-moon, relateaza AFP,citat de Mediafax.

"Este o mare dezamagire pentru poporul sirian si pentru toti sustinatorii democratiei si a drepturilor omului", a adaugat Ban Ki-moon, citat de purtatorul sau de cuvant.
Acest blocaj, a declarat secretarul general, "slabeste rolul Natiunilor Unite si al comunitatii internationale intr-un moment in care autoritatile siriene ar trebui sa auda o singura voce care sa le ceara sa puna capat imediat violentelor impotriva poporului sirian".

"In pofida votului de azi, comunitatea internationala si poporul sirian trebuie sa-si dubleze eforturile pentru a ajunge la o tranzitie politica spre democratie care sa fie condusa de insasi sirieni", a mai declarat acesta, subliniind ca Natiunile Unite "sunt dispuse sa colaboreze indeaproape cu Liga Araba si altii" pentru a realiza acest lucru.
China si Rusia, aliati ai regimului presedintelui Bashar al-Assad s-au opus prin veto sambata la proiectul de rezolutie al Consiliului de Securitate al ONU care condamna represiunile revoltelor de catre regimul din Siria, in pofida bombardamentelor de la Homs.

Celelalte 13 state ale Consiliului au votat in favoarea textului condamnand "incalcarile continue" ale drepturilor omului de catre regimul sirian si solicitand o tranzitie democratica dupa aproape 11 luni de violente care s-au soldat cu cel putin 6.000 de morti conform militantilor.

×
Subiecte în articol: externe