x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ban Ki-moon se teme de o dizolvare a Siriei pe fondul conflictului persistent

Ban Ki-moon se teme de o dizolvare a Siriei pe fondul conflictului persistent

01 Mar 2013   •   20:45
Ban Ki-moon se teme de o dizolvare a Siriei pe fondul conflictului persistent

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a apreciat vineri la Geneva că o soluţie militară în Siria ar putea duce la o dizolvare a ţării în care conflictul a făcut aproape 70.000 de morţi în aproape doi ani, informează agerpres.ro.

"Eu continui să îndemn părţile siriene să găsească o cale spre masa negocierilor. Ororile acestor ultime luni şi ani nu lasă niciun dubiu: soluţia militară în Siria va duce la dizolvarea Siriei", a declarat secretarul general al Naţiunilor Unite. "De ce nouă atrocitate mai este nevoie pentru ca lumea să începe să se mişte?", s-a întrebat retoric Ban.

În context, el a estimat că Consiliul de Securitate al ONU nu ar mai trebui să fie "un martor tăcut" în faţa acestei crize.

"El trebuie să se reunească pentru a stabili parametrii unei tranziţii democratice ce ar putea fi ultima speranţă pentru a salva Siria", a spus Ban Ki-moon.

Pe de altă parte, Ban Ki-moon a anunţat că se va întâlni sâmbătă în Elveţia - la Mont Pelerin - cu mediatorul internaţional pentru Siria, Lakhdar Brahimi, cu ocazia reuniunii anuale a şefului Naţiunilor Unite cu reprezentanţii şi trimişii speciali ce conduc 30 de misiuni de menţinere a păcii şi misiuni politice în lume. 

×
Subiecte în articol: ban ki-moon siria conflict siria