x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băncile care administrează conturile bogaţilor încep să renunţe la clienţii consideraţi "săraci"

Băncile care administrează conturile bogaţilor încep să renunţe la clienţii consideraţi "săraci"

de Mediafax    |    13 Aug 2012   •   06:19
Băncile care administrează conturile bogaţilor încep să renunţe la clienţii consideraţi "săraci"

Bancile care administreaza activele pentru persoane bogate au inceput sa-si verifice clientii si renunta la cei cu portofolii de "numai" cateva sute de mii de lire sterline, pentru a se concentra asupra celor cu avere foarte mare, potrivit Financial Times.

Bancile din aceasta categorie se mandresc cu mentinerea unei relatii personale cu clientii.

"Eliminam clientii cu marje (de profit, n.r.) mai reduse", a declarat Stewart Richardson, partener la RMG Wealth Management.

Deutsche Bank Private Wealth Management a transmis recent o somatie unei cliente sa-si lichideze in termen de o luna contul de 100.000 de lire sterline, afirmand ca "valoarea actuala nu permite bancii sa asigure o solutie eficienta, din punct de vedere al costurilor, pentru nevoiele de investitii".

Banca a explicat ca a transmis mesajul in urma unei verificari care se desfasoara constant.

Chiar si bancile care ofera servicii complete clientilor bogati au inceput sa-si reevalueze portofoliile de clienti.

Coutts, printre clientii careia se numara, si regina Marii Britanii, deruleaza in prezent afaceri si cu clienti care au mai putin de 1 milion de lire sterline. In viitor insa, banca vrea sa se concentreze asupra clientilor cu peste 1 milion de lire sterline.
Schimbarile au loc in contextul orientarii bancilor de la perceperea de comisioane pe tranzactii, sursa de venit mai putin predictibila, la comisioane anuale.

×