x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama a vorbit cu Angela Merkel la telefon despre criza din zona euro

Barack Obama a vorbit cu Angela Merkel la telefon despre criza din zona euro

de Mediafax    |    24 Oct 2011   •   13:30
Barack Obama a vorbit cu Angela Merkel la telefon despre criza din zona euro

Presedintele american, Barack Obama, a discutat vineri cu cancelarul german, Angela Merkel, despre ultimele evolutii legate de criza din zona euro, pe care o considera un risc important pentru economia americana.

"Presedintele si cancelarul au discutat despre pregatirile in vederea summitului G20 de la Cannes si au convenit sa pastreze legatura inainte de intalnire", potrivit unui comunicat al Casei Albe.
Obama a mai avut, in ultima perioada, discutii telefonice cu liderii europeni in legatura cu criza economica.

Luni, el a discutat cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, despre criza datoriilor in Europa si si-a exprimat "intregul sprijin pentru strategia definita" de Franta si Germania, conform unui comunicat al Presedintiei franceze. Tot luni, Obama a avut o convorbire telefonica si cu premierul britanic, David Cameron.

Discutia de vineri cu Merkel a avut loc inainte ca ministrii de Finante din G20 sa se intalneasca la Paris, pentru a discuta despre criza din zona euro.
Liderii europeni s-au angajat sa prezinte, la summitul G20 de la Cannes, programat pentru 3 si 4 noiembrie, solutii "durabile, globale si rapide" pentru rezolvarea crizei.

×
Subiecte în articol: obama criza merkel summit zona euro g20