x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama aşteaptă un cadou de la cetăţenii Floridei, cu ocazia împlinirii a 51 de ani

Barack Obama aşteaptă un cadou de la cetăţenii Floridei, cu ocazia împlinirii a 51 de ani

de Mediafax    |    03 Aug 2012   •   13:31
Barack Obama aşteaptă un cadou de la cetăţenii Floridei, cu ocazia împlinirii a 51 de ani

Presedintele american Barack Obama a glumit joi in fata sustinatorilor sai spunand ca asteapta un cadou de ziua sa de nastere, la sfarsitul acestei saptamani, din partea cetatenilor Floridei, un stat crucial pentru obtinerea victoriei in alegerile prezidentiale de la 6 noiembrie, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Voi implini 51 de ani sambata, 51..." a declarat Obama in timpul unei vizite electorale la Orlando, in statul-cheie Florida, epicentrul bataliei sale politice cu candidatul republican Mitt Romney.

"Michelle (Obama) m-a asigurat ca implinesc 50 de ani. Nu este chiar atat de rau", a declarat presedintele in fata multimii care i-a cantat "La multi ani!".

"Daca as fi stiut ca stiti sa cantati, as fi pregatit un tort. Si as fi suflat in lumanari. Si poate mi-as fi pus si o dorinta legata de alegeri", a continuat presedintele, adaugand imediat, in hohotele sustinatorilor, ca "a castiga in Florida nu ar fi un cadou chiar asa de rau".

Obama a castigat in acest stat la alegerile din 2008, in fata lui John McCain, dar de aceasta data cursa pare mai stransa decat in urma cu patru ani, partial pe fondul crizei economice si a valului de confiscari de proprietati imobiliare, care au fragilizat aceasta regiune din sud-estul Statelor Unite.

Un sondaj al Universitatii Quinnipiac/CBS News/New York Times publicat miercuri il palseaza pe presedintele in exercitiu intr-o postura foarte buna in acest stat, cu 51 la suta din intentiile de vot, fata de 45 la suta pentru Mitt Romney.

Adversarii republicani ai lui Obama nu au ratat ocazia aniversarii si i-au transmis presedintelui mesaje electronice ironice ca "Domnule presedinte, nu imi permit sa va cumpar un cadou, asa ca va dau tot ceea ce mi-a ramas", semnand "un solicitant de loc de munca".

Presedintele intentioneaza sa isi serbeze ziua de nastere cu o saptamana mai tarziu, la 12 august, cu ocazia unei reuniuni in vederea strangerii de fonduri prevazuta la resedinta familiei sale din sudul orasului Chicago.

×
Subiecte în articol: presedinte alegeri florida barack obama