x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama, despre Neil Armstrong: Este printre cei mai mari eroi americani din toate timpurile

Barack Obama, despre Neil Armstrong: Este printre cei mai mari eroi americani din toate timpurile

26 Aug 2012   •   05:47
Barack Obama, despre Neil Armstrong: Este printre cei mai mari eroi americani din toate timpurile

Presedintele SUA a evocat memoria astronautului Neil Armstrong, care a incetat din viata la varsta de 82 de ani. Barack Obama l-a inscris pe primul om care a pasit pe Luna in randul "celor mai mari eroi americani", ale carui realizari nu vor fi "niciodata uitate", relateaza AFP.

Citeste si Aselenizarea – adevar sau inscenare? Ce secret dezvaluia Neil Armstrong, in urma cu trei luni, despre teoria conspiratiei
Neil Armstrong - portretul unui erou
A murit astronautul Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna

"Neil este printre cei mai mai eroi americani, nu numai din epoca actuala, ci din toate timpurile", afirma Obama intr-un comunicat.

"Atunci cand el si coechipierii sai au decolat la bordul navetei Apollo 11 in anul 1969, au luat cu ei aspiratiile unei natiuni intregi", spune Obama, care avea numai opt ani cand a avut loc aceasta misiune istorica.

"Ei au decis sa arate lumii ca spiritul american poate sa vada dincolo de ceea ce pare inimaginabil, iar cu motivatie si ingeniozitate totul este posibil", continua liderul de la Casa Alba.

"Si atunci cand Neil a pus piciorul pe suprafata Lunii pentru prima data, el a oferit un moment de reusita umana care nu va fi uitat niciodata. Sstazi, spiritul pentru cunoastere al lui Neil continua sa anime toti barbatii si femeile care si-au dedicat viata explorarii necunoscutului, printre care se numara si cei care fac in asa fel incat sa ne conduca cat mai sus si cat mai departe in spatiu. Aceasta mostenire va fi dusa mai departe, alimentata de un om care ne-a invatat puterea enorma a unui mic pas", a mai spus Obama la finalul mesajului.

In luna iulie 1969, Neil Armstrong a ajuns pe Luna cu misiunea Apolo 11 impreuna cu alti doi cosmonauti, dar a fost primul care a coborat pe solul selenar si a rostit celebra expresie ramasa in istorie: 'Este un pas mic pentru om, dar unul urias pentru omenire'.

Decesul sau a survenit in urma complicatiilor dupa o interventie chirurgicala pe cord, care a fost efectuata la inceputul lunii.

×