x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama îşi întrerupe vacanţa din cauza uraganului Irene

Barack Obama îşi întrerupe vacanţa din cauza uraganului Irene

de Mediafax    |    26 Aug 2011   •   22:22

Presedintele SUA, Barack Obama, va parasi resedinta de vacanta din insula Martha's Vineyard, cu o zi mai devreme decat era programat, din cauza uraganului Irene, anunta Casa Alba.Barack Obama a apreciat ca este mai prudent sa revina la Casa Alba in conditiile in care uraganul Irene urmeaza sa atinga sambata Coasta de Est a SUA, a explicat purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA, Josh Earnest.
Uraganul Irene a fost retrogradat vineri la categoria a doua pe scara Safir-Simpson, cu cinci trepte, prezentand rafale de vant cu o intensitate de 175 de kilometri pe ora, dar Centrul National american al Uraganelor (NHC) cu sediul la Miami (Florida), prevede o noua intensificare a acestuia, pana sambata.
Vineri la ora 9.00 GMT (12.00, ora Romaniei) ochiul ciclonului se afla in largul Floridei, la aproximativ 675 de kilometri de Cap Hatteras (North Carolina) si inainta cu viteza de 22 de kilometri pe ora catre nord, potrivit ultimului buletin NHC.
Aceasta traiectorie il aduce direct spre Coasta de Est a Statelor Unite, pe care urmeaza sa o atinga sambata dimineata. Uraganul se va indrepta duminica, spre New York. Aici, "o furtuna extrem de periculoasa", cu rafale de vant de 153 de kilometri pe ora potrivit serviciilor meteorologice americane, ar putea provoca o crestere a nivelului apelor cu trei-patru metri.

×
Subiecte în articol: irene uragan irene uraganul irene