x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama l-a asigurat pe noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko de sprijinul SUA

Barack Obama l-a asigurat pe noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko de sprijinul SUA

de Agerpres    |    27 Mai 2014   •   22:30
Barack Obama l-a asigurat pe noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko de sprijinul SUA

Preşedintele american, Barack Obama, l-a contactat telefonic pe Petro Poroşenko pentru a-l felicita în legătură cu victoria în alegerile prezidenţiale de duminică din Ucraina şi pentru a-l asigura de 'sprijinul total' al Statelor Unite, a anunţat marţi Casa Albă, informează AFP şi DPA.

"Preşedintele Obama a subliniat importanţa implementării rapide a reformelor necesare în Ucraina pentru unirea ţării, dezvoltarea unei economii durabile, a unui climat investiţional atractiv, şi crearea unui guvern responsabil care să răspundă aşteptărilor şi problemelor tuturor ucrainenilor", a adăugat Casa Albă într-un comunicat.

Barack Obama 'l-a felicitat pe (Petro Poroşenko) pentru victoria sa şi i-a transmis sprijinul deplin al Statelor Unite pentru eforturile sale de a unifica şi dezvolta ţara. Cei doi lideri au convenit să continue dialogul în cadrul următoarei vizite în Europa a preşedintelui' american, se menţionează în comunicat.

Niciun detaliu nu a fost oferit despre o posibilă întâlnire între cei doi lideri. Barack Obama urmează să efectueze o vizită în Europa la începutul lunii iunie pentru a participa la ceremoniile pentru marcarea a 70 de ani de la Debarcarea trupelor aliate din Normandia. 

×
Subiecte în articol: barack obama Petro Porosenko