x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama le dă noi asigurări europenilor că SUA nu-i spionează

Barack Obama le dă noi asigurări europenilor că SUA nu-i spionează

04 Sep 2013   •   19:20
Barack Obama le dă noi asigurări europenilor că SUA nu-i spionează
Sursa foto: Chuck Kennedy/Casa Albă

Preşedintele american Barack Obama le-a dat noi asigurări europenilor, miercuri la Stockholm, că SUA nu îi spionează, nu verifică mail-uri şi nu interceptează convorbiri telefonice, informează agerpres.ro.

Obama a afirmat că programele SUA de supraveghere a telecomunicaţiilor la nivel mondial, care au devenit publice după ce un fost consultant al Agenţiei Naţionale pentru Securitate a dezvăluit detalii despre acestea, sunt menite să ajute SUA să înţeleagă mai bine ce se întâmplă în întreaga lume. Totuşi, liderul de la Casa Albă a admis că programele nu au funcţionat niciodată după cum se intenţiona, precizând că au fost luate măsuri pentru a le verifica.

Europenii, care susţin ferm apărarea libertăţilor fundamentale individuale, au fost indignaţi de aceste programe. Liderul de la Casa Albă a afirmat de asemenea că ar putea fi necesare unele schimbări adiţionale la programe şi că echipa sa de securitate naţională şi cu o comisie independentă revizuiesc împreună toate aspectele problemei.

Preşedintele Barack Obama a ajuns miercuri la Stockholm, în Suedia, prima etapă a unei vizite de trei zile în Europa, unde va încerca să obţină sprijin pentru poziţia sa privind Siria. După ce va părăsi capitala suedeză, Obama se va deplasa la Sankt Petersburg pentru a participa la summitul G20. 

×
Subiecte în articol: barack obama nsa spionaj