x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama: Stat Islamic va fi înfrânt, dar după ''o bătălie foarte dificilă''

Barack Obama: Stat Islamic va fi înfrânt, dar după ''o bătălie foarte dificilă''

18 Oct 2016   •   19:00
Barack Obama: Stat Islamic va fi înfrânt, dar după ''o bătălie foarte dificilă''

 Gruparea jihadistă Stat Islamic va fi înfrântă, deşi după ''o bătălie foarte dificilă'', a apreciat preşedintele american Barack Obama într-un interviu publicat marţi, transmite DPA.


''Coaliţia noastră continuă să lupte neobosită contra (grupării) Stat Islamic, pe toate fronturile'', a declarat liderul de la Casa Albă pentru publicaţia italiană La Repubblica, înaintea unei cine oficiale cu premierul italian Matteo Renzi, la Washington.

El a evidenţiat eforturile trupelor irakiene de a recuceri oraşul Mosul, ultimul bastion al SI din Irak, şi faptul că forţele jihadiste nu au înregistrat nicio victorie majoră în Irak şi Siria ''timp de peste un an''.

''Stat Islamic rămâne în defensivă, coaliţia noastră este în ofensivă şi, chiar dacă asta va continua să fie o bătălie foarte dificilă, am încredere că vom câştiga şi că Stat Islamic va pierde'', a spus Barack Obama.

Totuşi, preşedintele SUA a avertizat că gruparea Stat Islamic ''încă are capacitatea de a realiza şi de a inspira atacuri teroriste'' şi a cerut o cooperare internaţională mai bună cu privire la schimbul de informaţii şi securitatea frontierelor.

''Împiedicarea 'lupilor singuratici' şi a micilor celule teroriste care plănuiesc să ucidă oameni nevinovaţi în ţările noastre rămâne una dintre cele mai dure provocări pentru noi'', a afirmat Obama.

Sursa: AGERPRES

×