x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama: Statele care se tem de propriul popor se vor prăbuşi

Barack Obama: Statele care se tem de propriul popor se vor prăbuşi

28 Sep 2015   •   18:07
Barack Obama: Statele care se tem de propriul popor se vor prăbuşi

Preşedintele SUA, Barack Obama, care şi-a susţinut discursul la Naţiunile Unite, a promovat ideea democraţiei în orice stat, indiferent de cultură, trecut istoric sau religie.

Redăm câteva dintre ideile pe care Obama le-a subliniat în timpul discursului:

"Democraţia din SUA este uneori frustrantă, uneori imperfectă, presupune o luptă continuă, însă media poate să comunice liberă despre corupţie iar votul este liber.

Fetele se pot duce la şcoală liber astfel ţara poate ajunge la potenţialul său maxim.

Statele Unite sunt un exemplu de democraţie, de pildă în acest oraş (New York), poţi trece le lână o biserică, sinagogă, templu sau moschee, fiecare e liber să aibă propria sa credinţă.

Nu există lidership mai puternic decât cel care pune pe primul loc generaţia viitoare.

Dacă nu vom colabora împreună, toţi vom suporta consecinţele.

Trebuie să alegem colaborarea în defavoare conflictului."

Obama a subliniat faptul că pentru a pune capăt războiului sirian şi pentru a putea elimina Statul Islamic, va fi nevoie de compromisuri iar tranziţia va fi făcută fără Bashar al Assad.

Preşedintele american Barack Obama a denunţat luni la ONU sprijinul acordat de unele ţări pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad, pe care l-a descris ca 'un tiran' care a 'masacrat copii nevinovaţi', informează AFP şi Reuters.

În faţa Adunării generale a ONU, Barack Obama a denunţat, referitor la poziţia Moscovei, logica de a sprijini 'tirani precum Bashar al-Assad' sub pretextul că alternativa ar fi ceva 'mai rău'.

El a afirmat totodată că Washingtonul este pregătit să colaboreze cu Rusia şi Iranul pentru a încerca să pună capăt războiului de peste patru ani din Siria care a condus la apariţia militanţilor Statului Islamic.

'Statele Unite sunt pregătite să lucreze cu orice naţiune, inclusiv Rusia şi Iran, pentru a rezolva conflictul', a afirmat liderul de la Casa Albă. 'Însă, trebuie să recunoaştem că după atâta vărsare de sânge şi atâta carnagiu, nu poate exista o revenire la status quo-ul de dinainte de război', a mai spus el.

'Nu există loc pentru găzduirea unui cult apocaliptic precum ISIL (Statul Islamic, SI), iar Statele Unite ale Americii nu îşi cer scuze pentru folosirea militarilor săi ca parte a unei coaliţii care luptă împotriva SI', a mai spus Obama.

×
Subiecte în articol: barack obama onu discurs