x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat acuzat că plănuia să o asasineze pe Theresa May

Bărbat acuzat că plănuia să o asasineze pe Theresa May

04 Mai 2018   •   13:42
Bărbat acuzat că plănuia să o asasineze pe Theresa May

Un bărbat bănuit de implicare într-un complot terorist dejucat contra premierului britanic Theresa May a pledat nevinovat, vineri, la acuzaţiile de terorism, transmite Reuters. 

Naa'imur Rahman este acuzat că plănuia să detoneze o încărcătură explozivă la intrarea în Downing Street pentru a ajunge la biroul Theresei May şi a o ucide în haosul care ar fi urmat. 

El a compărut vineri în faţa completului de judecată al tribunalului penal din Old Bailey, într-o audiere preliminară. Procesul propriu-zis este prevăzut să înceapă luna viitoare. 

Rahman (20 de ani) a fost acuzat de desfăşurarea de activităţi de recunoaştere în zona Downing Street şi de faptul că intenţiona să utilizeze o geantă plină cu substanţe explozive în pregătirea 'comiterii de atacuri contra persoanelor în Regatul Unit', potrivit actului de acuzare. 

Naa'imur Rahman este acuzat şi că l-a ajutat pe Mohammad Imran (21 de ani) să adere la gruparea jihadistă Stat Islamic. 

Imran a pledat vineri nevinovat la acuzaţiile de tentativă de a pleca în Libia pentru a se alătura jihadiştilor şi de deţinere de publicaţii teroriste. 

La finalul lunii noiembrie 2017, Naa'imur Rahman şi Mohammed Imran au fost arestaţi în raiduri ale poliţiei antiteroriste britanice. 

Anul trecut, Marea Britanie a suferit cinci atacuri teroriste, la Londra şi Manchester, în care au fost ucise 36 de persoane. Alte nouă atentate teroriste islamiste au fost împiedicate, în 2017, pe teritoriul britanic.

AGERPRES

×