x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat de culoare, ucis în Atlanta

Bărbat de culoare, ucis în Atlanta

15 Iun 2020   •   20:10
Bărbat de culoare, ucis în Atlanta
Sursa foto: Hepta

Şefa poliţiei din oraşul american Atlanta a demisionat, după ce un ofiţer de poliţie a rănit mortal un suspect în timpul unei încercări de arestare, a anunţat primăriţa acestui oraş din sudul SUA, informează Reuters.

Primăriţa Keisha Bottoms, al cărei nume a fost vehiculat ca posibil candidat la funcţia de vice-preşedinte în tandem cu democratul Joe Biden, candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a reamintit, în anunţul demisiei, că Erika Shields a condus poliţia din Atlanta peste 20 de ani. Faptele s-au petrecut în noaptea de vineri în Atlanta, în contextul în care numeroase manifestaţii împotriva violenţelor poliţiştilor au loc de mai multe săptămâni în SUA, după moartea lui George Floyd. Un bărbat de culoare identificat drept Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, a adormit în maşina sa pe calea de acces a unui restaurant fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia, deoarece accesul clienţilor era blocat. Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când poliţia a dorit să-l aresteze. Înregistrarea video de supraveghere arată că, în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit.

 

Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, în timpul urmăririi, el s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma împușcându-l.

 

×