x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat, dispărut în urmă cu 64 de ani, identificat cu ajutorul reţelelor de socializare

Bărbat, dispărut în urmă cu 64 de ani, identificat cu ajutorul reţelelor de socializare

30 Iul 2018   •   14:08
Bărbat, dispărut în urmă cu 64 de ani, identificat cu ajutorul reţelelor de socializare
Sursa foto: Polizia di Stato

Un schior francez, care a dispărut în urmă cu peste 60 de ani, a fost identificat cu ajutorul reţelelor de socializare, potrivit poliţiei din Italia, notează The Guardian.

Rămăşiţele umane şi echipamentul de ski au fost găsite în 2005, la peste 3.000 de metri, în Cime Bianche din Valtournenche. Bărbatul era unul bogat, având în vedere marca foarte bună a schiurilor de lemn, a declarat Marinella Laporta, de la poliţia din Torino.

Anchetatorii estimează că bărbatul avea 1.75 înălţime şi în jur de 30 de ani, iar moartea acestuia a avut loc primăvara. De asemenea, anchetatorii au găsit ochelari de vedere, un ceas şi o bucată de tricou.

Anchetatorii au solicitat ajutor pentru identificarea persoanei prin intermediul reţelelor de socializare.

Emma Nassem, care a auzit povestea la radio, a declarat că este posibil ca bărbatul să fie unchiul ei, Henri Le Masne, născut în 1919, care a dispărut după ce a fost prins de o furtună în timp ce schia, în apropiere de Matterhorn, în 1954.

Fratele mai mic al lui Henri, Roger Le Masne, care are acum 94 de ani, a făcut declaraţii.

“Sunt fratele lui Henri Le Masne... care este posibil să fie schiorul care a dispărut în urmă cu 64 de ani. Era burlac şi independent. Lucra în Ministerul Finanţelor din Paris”, a spus Roger într-un email făcut public de poliţie.

Poliţia a spus că într-o fotografie oferită de familie sunt prezenţi o pereche de ochelari care seamănă cu cei găsiţi de anchetatori. De asemenea, un test ADN a confirmat identitatea bărbatului.

×