x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul care a comis mai multe atacuri cu bombă în Austin, Texas, s-a sinucis

Bărbatul care a comis mai multe atacuri cu bombă în Austin, Texas, s-a sinucis

21 Mar 2018   •   16:31
Bărbatul care a comis mai multe atacuri cu bombă în Austin, Texas, s-a sinucis

Bărbatul suspectat că ar fi comis o serie de atacuri cu bombă în oraşul american Austin s-a sinucis în timp ce poliţia încerca să-l aresteze în nordul acestui oraş, capitala statului Texas, informează postul de televiziune local KVUE, afiliat ABC, potrivit dpa. Suspectul se numește Mark Anthony Conditt și avea 24 de ani.

Suspectul 'a detonat o încărcătură explozivă şi au fost trase focuri de armă', a relatat KVUE, fără a oferi mai multe detalii. 

Iniţial au existat informaţii contradictorii cu privire la modul exact în care a murit bărbatul: fie ucis de un exploziv pe care l-a detonat el însuşi, fie în urma focurilor de armă trase asupra lui de poliţişti. Însă şeful poliţiei din Austin, Brian Manley, a declarat să suspectul principal în seria de atacuri cu bombe trimise prin poştă s-a aruncat în aer atunci când poliţia încerca să-l aresteze. 

În cadrul unei conferinţe de presă, Manley a declarat că suspectul a fost identificat în ultimele 24 de ore, în baza unor dovezi strânse după ce individul a trimis se pare o încărcătură explozivă de la o locaţie a companiei de curierat FedEx din zona Austin. 

Aceste noi informaţii survin după ce departamentul de poliţie din Austin a anunţat pe contul său de Twitter că 'un ofiţer (al poliţiei) este implicat într-un schimb de focuri' la circa 20 de kilometri nord de centrul oraşului. 

Autorităţile din Austin sunt în stare de alertă maximă după ce o serie de bombe trimise prin poştă au ucis doi oameni şi au rănit mai multe persoane.AGERPRES

×
Subiecte în articol: atacuri cu bomba austin texas