x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul otrăvit cu Noviciok nu se mai află în stare critică

Bărbatul otrăvit cu Noviciok nu se mai află în stare critică

11 Iul 2018   •   17:22
Bărbatul otrăvit cu Noviciok nu se mai află în stare critică
Sursa foto: Facebook

Bărbatul otrăvit cu Noviciok în Amesbury nu se mai află în stare critică şi a început să vorbească deja cu detectivii, pentru a găsi sursa şi locaţia agentului neurotoxic, scrie The Guardian.

Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, a petrecut mai multe zile în comă, după ce a început să se simtă foarte rău pe 30 iunie. Asistenta şefă a spitalului din Salisbury, Lorna Wilkinson, a afirmat că a făcut progrese peste noapte.

“Nu se mai află în stare critică. Starea sa este acum serioasă, dar stabilă. Echipa noastră va continua să muncească din greu pentru a-i oferi lui Charlie îngrijirea de care are nevoie. Charlie încă mai are de muncit până să-şi revină, însă progresul de până acum ne-a oferit motive de optimism”, a spus Lorna  Wilkinson.

Rowley este păzit în acest moment şi ar putea avea informaţii cu implicaţii semnificative pentru siguranţa publică, securitatea naţională şi pentru viitorul relaţiilor dintre Marea Britanie şi Rusia, care a fost blamată pentru că a folosit agentul Noviciok pe pământ britanic.

Detectivii de la Scotland Yard cred că ar putea să dureze zile până când Rowley îşi va recăpăta memoria şi abilitatea de a se concentra pe întrebările care îi sunt adresate.

Întrebarea crucială este când şi unde a intrat în contact cu obiectul contaminat cu Noviciok. Rowley şi partenera sa, Dawn Sturgess, au manipulat obiectul mic, făcut din sticlă, plastic sau metal, care a dus la îmbolnăvirea lor, sâmbătă, 30 iunie. Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit duminică după-amiază, 8 iulie.

“Ofiţerii din cadrul investigaţiei au vorbit puţin cu Charlie şi vor continua să vorbească cu el în zilele următoare, în condiţiile în care încearcă să stabilească cum el şi Dawn au fost contaminaţi cu agentul neurotoxic. Orice contact pe care ofiţerii îl vor avea cu Charlie va fi făcut sub atenta supraveghere a doctorilor. Nu vom oferi informaţii ulterioare despre contactul nostru cu Charlie”, a spus Scotland Yard.

×