x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Baronul oţelului este cel mai bogat rus

Baronul oţelului este cel mai bogat rus

de Sînziana Stancu    |    16 Feb 2010   •   00:00
Baronul oţelului este cel mai bogat rus
Sursa foto: /Afp/Mediafax

Pe primul loc în clasamentul miliardarilor ruşi a urcat în mare discreţie "baronul oţelului", Vladimir Lisin, a cărui avere e aproape o jumătate din cea a lui Bill Gates.



Averea personală a lui Lisin a fost evaluată la 18,8 miliarde de dolari, scrie publicaţia economică rusă Finans. Revista i-a luat-o cu două luni înainte ediţiei Forbes din Rusia. Anul trecut, în Forbes pentru Rusia, Lisin era al 93-lea, cu o avere de 5,2 miliarde de dolari. Anul acesta, în topul Finans, Lisin l-a detronat pe tânărul oligarh Mihail Prohorov, magnatul metalelor şi al băncilor, a cărui avere a fost estimată la 17,8 miliarde de dolari.

Pe locul al treilea se află patronul clubului englez de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, cu o avere de 17 miliarde de dolari. Dar tot anul trecut, investitorii străini s-au orientat către Rusia, făcând să crească şi numărul miliardarilor din această ţară, de la 49 la 77, iar averea cumulată a primilor zece dintre ei, cu 84% (139,3 miliarde de dolari).

VULPEA CU ŢIGĂRI CUBANEZE
Numele lui Lisin înseamnă "vulpe" în limba rusă. Andrei Gorianov, redactorul-şef al revistei Finans, spune că Lisin, proprietarul "Novolipetsk Steel", e unul dintre oligarhii care nu au "deranjat" niciodată Kremlinul. Are 53 de ani, o soţie şi trei copii. E înnebunit după vânătoare şi ţigări cubaneze. În 2005, presa britanică scria că Lisin cumpărase cu 10,5 milioane de dolari un castel din Scoţia, din secolul al XVI-lea.

×
Subiecte în articol: externe Rusia miliardari vladimir lisin