x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Baseball - Chicago în sărbătoare. 5 milioane de oameni au ieșit pe stradă

Baseball - Chicago în sărbătoare. 5 milioane de oameni au ieșit pe stradă

05 Noi 2016   •   12:15
Baseball - Chicago în sărbătoare. 5 milioane de oameni au ieșit pe stradă

Cinci milioane de oameni au ieşit vineri în străzile din Chicaco pentru a sărbători succesul echipei de baseball Cubs care a câştigat miercuri primul său titlu după 1908, prin succesul din World Series, finala Major League Baseball, relatează AFP. 

Conform ziarului Chicago Tribune, care citează surse ale poliţiei locale, circa 5 milioane de persoane, îmbrăcate în alb şi albastru, culorile echipei favorite, au urmărit parada echipei Cubs pe cei 10 km dintre stadion şi centrul oraşului. Jucătorii şi oficialii, îmbarcaţi la bordul a două autobuze descoperite au fost aclamaţi de suporteri şi în centru s-au oprit pentru a celebra victoria după o pauză de 108 ani. 

''Mulţumim fanilor noştri, mulţumim pentru 108 ani de susţinere, răbdare şi dragoste. V-am cerut mult în aceşti ani şi în schimb trebuia să vă oferim un lucru mare, ceea ce am reuşit'', a declarat directorul sportiv al echipei, Theo Epstein. 

În finala MLB, Cubs s-a impus cu scorul general de 4-3, ultima victorie (8-7) fiind obţinută pe terenul echipei Cleveland Indians. 

Chicago Cubs a câştigat World Series pentru a treia oară, după titlurile din 1907 şi 1908, iar de atunci a pierdut alte şapte finale, aceasta fiind cea mai lungă perioadă fără trofee pentru o grupare din sportul profesionist american. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: chicago cubs baseball