x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BĂSESCU îl avertizează pe PUTIN! "Limitaţi-vă la acordul pe care-l aveţi cu Ucraina!"

BĂSESCU îl avertizează pe PUTIN! "Limitaţi-vă la acordul pe care-l aveţi cu Ucraina!"

de Agerpres    |    02 Mar 2014   •   15:19
BĂSESCU îl avertizează pe PUTIN! "Limitaţi-vă la acordul pe care-l aveţi cu Ucraina!"
Sursa foto: BĂSESCU îl avertizează pe PUTIN! "Limitaţi-vă la acordul pe care-l aveţi cu Ucraina!"

România a avut relaţii reci cu Ucraina după ce aceasta a pierdut procesul de la Haga privind Marea Neagră, a declarat preşedintele României Traian Băsescu,.

"Noi am avut relaţii reci cu Ucraina după ce Ucraina a pierdut procesul la Haga prin care noi am câştigat cei zece mii de kilometri pătraţi din Marea Neagră şi unde tocmai s-au găsit gaze care vor asigura independenţa energetică a României începând cu 2018 - 2019. De aceea am încercat să menţinem o relaţie, nu putem spune amicală, dar am observat răcirea Kievului faţă de România imediat ce noi am câştigat procesul de la Haga şi nu am vrut să forţăm lucrurile. Am lăsat Polonia să-şi ducă politica şi partea asumată din Parteneriatul Estic vizavi de Ucraina, iar noi ne-am limitat la a susţine fără rezerve Republica Moldova", a arătat şeful statului.

Întrebat ce mesaj i-ar transmite preşedintelui Vladimir Putin acesta a replicat: "Nu prea ia în seamă Vladimir Putin ceea ce-i transmite preşedintele SUA. Mă îndoiesc că va ţine cont de ce-i spun eu, dar, discutând, am două planuri în care i-aş transmite un mesaj. Nu faceţi niciun joc pe teritoriul Republicii Moldova, şi nu o spun întâmplător, încetaţi orice joc pe teritoriul Republicii Moldova. Şi doi, limitaţi-vă la acordul pe care-l aveţi cu Ucraina".

×
Subiecte în articol: basescu avertisment putin acord ucraina