x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bashar al-Assad AVERTIZEZĂ: Haosul se va întinde în tot Orientul Mijlociu!

Bashar al-Assad AVERTIZEZĂ: Haosul se va întinde în tot Orientul Mijlociu!

20 Ian 2014   •   11:46
Bashar al-Assad AVERTIZEZĂ: Haosul se va întinde în tot Orientul Mijlociu!

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat, astăzi, într-un interviu pentru AFP, că, dacă ţara sa va pierde lupta împotriva rebeliunii, haosul se va întinde în tot Orientul Mijlociu. "Dacă Siria pierde această bătălie, va însemna că haosul se va întinde în toată regiunea Orientului Mijlociu", a afirmat liderul sirian.

Preşedintele a atenţionat că războiul împotriva rebelilor va fi de lungă durată, chiar dacă au fost înregistrate progrese în această privinţă. "Putem spune că realizăm progrese în lupta antiteroristă, dar aceasta nu înseamnă că victoria este iminentă. O astfel de bătălie este complicată, ea nu este uşoară şi cere mult timp", a spus Bashar al-Assad, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Totodată, preşedintele Assad a susţinut că forţele regimului său nu au comis ''niciun masacru'' de la începutul războiului, acuzându-i în schimb pe rebeli de comiterea ''peste tot'' de crime împotriva civililor. ''Statul sirian îi apără pe civili. Secvenţele video şi fotografiile confirmă că sunt terorişti care comit masacre. Nu există niciun document care să probeze că guvernul sirian ar fi comis (astfel de crime) de la începutul crizei şi până în prezent', a dat asigurări preşedintele sirian.

În interviul pentru agenţia de presă franceză, preşedintele Assad a acuzat Franţa, care susţine rebeliunea din Siria, de a fi devenit o ţară 'vasală' Qatarului şi Arabiei Saudite în schimbul 'petrodolarilor'. 'Franţa a devenit o ţară vasală care execută politica Arabiei Saudite şi Qatarului. Cum pot petrodolarii să-i facă pe anumiţi responsabili occidentali, în special din Franţa, să schimbe principiile Revoluţiei franceze pentru câteva miliarde de dolari?', a mai declarat liderul de la Damasc.

Referindu-se la apropiata conferinţă de pace internaţională asupra Siriei, aşa-numita Geneva-2, ce urmează să înceapă miercuri în Elveţia, preşedintele Assad a apreciat că prioritatea acestei reuniuni trebuie să fie lupta împotriva terorismului în ţara sa.

''Conferinţa de la Geneva trebuie să aibă rezultate clare privind lupta împotriva terorismului (...), aceasta ar fi decizia, rezultatul cel mai important al conferinţei. Orice rezultat politic care nu va cuprinde lupta împotriva terorismului nu va avea nicio valoare", a mai spus Bashar al-Assad în interviul acordat AFP.

×