x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bătăi de stradă în Argentina, după înfrângerea în faţa Germaniei. Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene (VIDEO)

Bătăi de stradă în Argentina, după înfrângerea în faţa Germaniei. Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene (VIDEO)

14 Iul 2014   •   09:58
Bătăi de stradă în Argentina, după înfrângerea în faţa Germaniei. Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene (VIDEO)
Sursa foto: Enrique Garcia Medina/EPA

Cel puţin 70 de persoane au fost rănite şi câteva zeci au fost arestate în violenţele de la Buenos Aires din noaptea de duminică spre luni, în orele care au urmat înfrângerii Argentinei în faţa Germaniei în finala Campionatului Mondial de Fotbal, relatează media locale citate de DPA.

Printre cei răniţi sunt şi 15 poliţişti care au încercat să disperseze sute de suporteri care spărgeau vitrine, distrugeau maşini şi incendiau pubele în centrul oraşului, relatează postul TN, care citează serviciile de urgenţă.

Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene şi cel puţin 50 de persoane au fost arestate.

Pe de altă parte, zeci de mii de fani au sărbătorit la Obeliscul din Buenos Aires, locul obişnuit de sărbătoare al argentinienilor, performanţa ţării lor de la Campionatul Mondial, cu focuri de artificii şi muzică, relatează AFP. Argentina a fost învinsă în finala CM 2014 de Germania cu 1-0 după prelungiri, dar echipa nu se mai calificase într-o finală de campionat mondial din 1990, când a pierdut în faţa aceluiaşi adversar.

Germanii din Buenos Aires au urmărit finala CM 2014 într-o pizzerie transformată într-o tavernă de patronul german, unde au scandat 'Deutschland, Deutschland!' minute în şir după finalul partidei.

Ambasadorul Germaniei a părăsit taverna însoţit de gărzile de corp, fiind admonestat verbal de un grup de argentinieni furioşi.

×