x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bavaria vrea Bulgaria în Schengen

Bavaria vrea Bulgaria în Schengen

03 Mai 2019   •   11:12
Bavaria vrea Bulgaria în Schengen

Bulgaria apără într-un mod remarcabil graniţele externe ale Europei şi a făcut multe pentru Uniunea Europeană, a afirmat ieri, la Sofia, prim-ministrul landului german Bavaria, Markus Soeder, exprimându-şi susţinerea pentru aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, transmite BTA.

„Astăzi, Bulgaria arată cât este de puternică şi stabilă şi cât de importante sunt eforturile de menţinere a securităţii frontierelor UE”, a comentat Soeder, după o întâlnire cu premierul bulgar, Boiko Borisov. Markus Soeder a subliniat că Bulgaria a primit sprijin din partea UE pentru apărarea graniţei externe, dar totodată a investit propriile fonduri şi eforturi în acest sens, iar acum este o ţară stabilă pentru viitoare investiţii şi un factor important pentru stabilitatea regiunii. „Susţinem Bulgaria pentru Schengen”, a declarat el. La rândul său, Boiko Borisov a afirmat că l-a informat pe prim-ministrul bavarez în legătură cu măsurile luate de Sofia pentru apărarea graniţei externe a UE şi a menţionat că Bulgaria se află pe primul loc în Europa în privința numărului de traficanţi de migranţi reţinuţi şi condamnaţi, ceea ce înseamnă că îşi respectă cu stricteţe angajamentele. El a insistat că ţara sa este un loc foarte propice investiţiilor şi este complet pregătită pentru Schengen, precizând că, în momentul de faţă, problema nu o reprezintă graniţa cu Turcia, ci cea cu Grecia, care face parte din Schengen.

Soeder vizitează Bulgaria la invitaţia premierului bulgar, cu care a discutat despre cooperarea bilaterală în domeniile afacerilor interne, securităţii, economiei şi finanţelor, precum şi alte subiecte de pe agenda europeană.

 

 

×