x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BBC concediază 2.000 de persoane până în 2017

BBC concediază 2.000 de persoane până în 2017

de Rador    |    07 Oct 2011   •   14:26

Bugetul radiodifuzorului public britanic BBC a fost redus cu 20%, insemnand 771 de milioane de euro, ceea ce va duce la disponibilizarea a aproximativ 2.000 de angajati, in urmatorii cinci ani, informeaza \nsu]i BBC News.

Directorul general al BBC, Mark Thompson, a declarat ca aceasta reducere de buget a adus corporatia britanica "la capatul drumului", avertizand ca mai multe posturi TV si radio ar putea fi inchise daca se fac alte taieri bugetare. Dupa ce a reusit sa salveze atat posturile BBC de radio cat si cele de televiziune, Mark Thompson a avertizat ca acestea sunt ultimele masuri de reducere a cheltuielilor pe care BBC si le permite fara sa inceapa sa inchida din posturile pe care le detine.

Sindicatul tehnic Bectu il acuza pe Mark Thompson ca "a distrus locurile de munca si distruge si BBC". Masurile de austeritate ar fi cauzate de inghetarea taxei de licenta. Aceasta a ramas, de sase ani, la 145,5 lire sterline, ceea ce inseamna practic diminuarea cu 16 procente a finantarii de care beneficiaza BBC, noteaza The Sun.

O parte din banii economisiti vor fi reinvestiti in programe noi, potrivit lui Mark Thompson, care nu a dat insa detalii despre aceste programe. Toate programele din timpul zilei vor fi difuzate pe BBC1, iar BBC2 va transmite stiri si reluari ale emisiunilor de varf din program.

Grupul BBC are 22.899 de angajati si detine opt canale nationale de televiziune, 54 posturi de radio, unul dintre cele mai vizitate site-uri Internet din Europa si un serviciu mondial in 32 de limbi care ajunge la peste 150 de milioane de ascultatori.

×
Subiecte în articol: buget reduceri concedieri bbc mark thompson