x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Beijingul critică raidurile israeliene din Siria, în contextul în care Abbas şi Netanyahu se află în China

Beijingul critică raidurile israeliene din Siria, în contextul în care Abbas şi Netanyahu se află în China

06 Mai 2013   •   17:04
Beijingul critică raidurile israeliene din Siria, în contextul în care Abbas şi Netanyahu se află în China

Beijingul a criticat luni raidurile israeliene din Siria, în contextul în care preşedintele palestinian Mahmud Abbas şi premierul israelian Benjamin Netanyahu se află în China, unde discută separat cu conducătorii comunişti, informează agerpres.ro.

"Ne opunem recurgerii la forţă şi apreciem că suveranitatea tuturor ţărilor trebuie respectată", a declarat Hua Chunying, purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, în replică la o întrebare cu privire la aceste atacuri efectuate vineri şi duminică, prin care Israelul susţine că a dorit să împiedice un transfer de arme către Hezbollahul libanez, aliat al Damascului şi Teheranului.

În contextul situaţiei regionale "foarte sensibile şi complicate", China a făcut apel, prin vocea doamnei Hua, la toate părţile implicate în problema siriană să "dea dovadă de reţinere şi să nu recurgă la acţiuni susceptibile să agraveze tensiunile".

Preşedintele Xi Jinping s-a întâlnit cu omologul său palestinian joi la Beijing, zi în care a ajuns în China şi Benjamin Netanyahu, pe care Xi urmează să îl întâlnească în această săptămână. Dacă, potrivit presei oficiale, Abbas se află în "vizită de stat" în China, de duminică până marţi, Netanyahu a început o "vizită oficială" de cinci zile, la Shanghai luni şi marţi, şi după aceea la Beijing.

În capitala chineză, preşedintele palestinian s-a bucurat de o ceremonie de primire organizată în Piaţa Tiananmen, cu o trecere în revistă a gărzii de onoare. Xi a salutat acţiunea politică a lui Abbas, felicitându-l pe acesta pentru că a "menţinut alegerea strategică a păcii".

×