x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Beijingul, gata de luptă: Rața chineză, mai tare ca lăcusta pakistaneză!

Beijingul, gata de luptă: Rața chineză, mai tare ca lăcusta pakistaneză!

27 Feb 2020   •   21:50
Beijingul, gata de luptă: Rața chineză, mai tare ca lăcusta pakistaneză!

Păsările sunt „arme biologice”, spune un cercetător chinez, potrivit BBC. Pakistanul se confruntă cu cea mai gravă invazie de lăcuste din ultimele decenii.

Peste 100 de mii de raţe vor fi trimise în Pakistan pentru a combate insectele care au distrus recoltele şi pun în pericol rezervele alimentare din zonă.

Estul Chinei se luptă cu epidemia provocată de noul coronavirus, Vestul ţării are propria sa luptă. De graniţa chineză se apropie roiuri de lăcuste care au devastat terenurile agricole din Africa şi din Sud-Vestul Asiei. Unul dintre cercetătorii de la Academia de Ştiinţe Agricole din Zhejiang, Lu Lizhi, arată că în cea de-a doua parte a anului vor fi trimise mai mult de 100 de mii de raţe în ţara vecină, Pakistan.

Raţele sunt ”arme biologice” şi sunt mai eficiente decât pesticidele, spune Lu, care conduce proiectul realizat în colaborare cu o universitate din Pakistan.

“O singură raţă este în stare să mănânce peste 200 de lăcuste pe zi”, a explicat savantul.

Roiurile de lăcuste au migrat din Estul Africii în Sudul Asiei, lăsând în urmă câmpuri distruse într-un ritm rapid.

Chinezi estimează că nu mai puţin de 400 de miliarde de lăcuste se apropie de ţara lor prin Pakistan şi India.

Pakistanul şi India au fost deja afectate. China se consideră protejată de valul de insecte fiind despărţită de cele două ţări de lanţul munţilor Himalaya, în schimb un grup de specialişti chinezi a vizitat deja Pakistanul pentru a-şi oferi ajutorul în încercarea de a opri invazia de lăcuste, informează consulatul chinez din Karachi.

Costurile acţiunilor de combatere a lăcustelor de deşert în Estul Africii, de unde a pornit valul de insecte, s-a ridicat deja la 128 de milioane de dolari.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: beijing rata chineza