x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia: Două poliţiste, rănite de un individ înarmat cu o macetă la Charleroi. Atacatorul a fost ucis

Belgia: Două poliţiste, rănite de un individ înarmat cu o macetă la Charleroi. Atacatorul a fost ucis

06 Aug 2016   •   21:05
Belgia: Două poliţiste, rănite de un individ înarmat cu o macetă la Charleroi. Atacatorul a fost ucis

Două poliţiste au fost atacate, sâmbătă seară în oraşul Charleroi din sudul Belgiei, de către o persoană înarmată cu o macetă, agresorul strigând 'Allahu Akbar', a anunţat poliţia locală pe contul său de Twitter, potrivit DPA şi cotidianului belgian La Derniere Heure.

Una dintre cele două poliţiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feţei şi a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore, a relatat agenţia de presă belgiană Belga.

Incidentul s-a produs în apropierea sediului poliţiei din Charleroi. Autorul agresiunii a fost împuşcat de un al treilea ofiţer de poliţie şi, conform mai multor media belgiene, ar fi decedat.

''Condamn ferm atacul de la Charleroi'', a scris premierul belgian Charles Michel pe reţeaua Twitter.

La rândul său, ministrul de interne belgian Jan Jambon a denunţat un 'act josnic'. Organismul de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM) analizează în prezent acest caz, a precizat Jambon.

Incidentul urmează unei serii de atacuri cu cuţit şi arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizaţii teroriste.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac cu maceta la charleroi