x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În ultima postare pe Twitter, Papa Benedict al XVI-lea le mulţumeşte credincioşilor pentru iubirea lor

În ultima postare pe Twitter, Papa Benedict al XVI-lea le mulţumeşte credincioşilor pentru iubirea lor

28 Feb 2013   •   19:41
În ultima postare pe Twitter, Papa Benedict al XVI-lea le mulţumeşte credincioşilor pentru iubirea lor

Papa Benedict al XVI-lea a postat ultimul său mesaj pe Twitter, contul @pontifex fiind dezactivat imediat după mesajul de rămas bun, informează agerpres.ro.

"Vă mulţumesc pentru iubirea şi sprijinul vostru. Fie să reuşiţi să trăiţi mereu bucuria de a-l aşeza pe Hristos în centrul vieţii voastre", a scris papa. Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul la bordul unui elicopter, urmând ca demisia acestuia să devină efectivă la ora 21:00, ora României.

Cu o zi în urmă, Benedict al XVI-lea a scris penultima sa postare pe Twitter, în care i-a îndemnat pe credincioşi să simtă bucuria de a fi creştini.

"Doresc ca fiecare dintre voi să simtă bucuria de a fi creştin, de a se simţi iubit de Dumnezeu, care ni l-a trimis pe Fiul său", a scris el după audienţa publică de miercuri, desfăşurată în Piaţa Sfântul Petru, ultima prezenţă publică din Pontificatul său, la care au asistat circa 200.000 de persoane.

Cât despre contul @pontifex, secretarul Consiliului Pontifical pentru Comunicare Socială, Paul Tighe, a declarat că acesta a fost creat pentru a fi folosit exclusiv de Papa Benedict al XVI-lea şi va rămâne inactiv până la alegerea noului Papă. Tighe a precizat că @pontifex va rămâne disponibil pentru noul Papă, dacă acesta va dori să-l folosească.

Şi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat în aceeaşi zi în faţa presei că acest cont de Twitter va putea fi folosit şi de viitorul Suveran Pontif. 

×