x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceaușescu

Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceaușescu

17 Sep 2018   •   12:03
Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceaușescu

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, actualul șef al Guvernului Israelului, cu Nicolae Ceaușescu.

"Netanyahu este Ceaușescu (...) Trebuie să creăm o nouă viziune, o adevărată viziune în fața falșilor mântuitori. Trebuie să luptăm pentru casa noastră", a declarat Barak, acuzându-l pe actualul premier israelian că "trădează oamenii pe care ar trebui să-i servească" și "duce statul spre ruină și apus", scrie haaretz.com.

În timpul unui discurs ținut la Tev Aviv, Barak l-a acuzat pe Netanyahu că: ”Aduce țara spre distrugere prin minoritatea extremistă, mesianică și rasistă”. Acesta a mai adăugat că premierul israelian și guvenul său că ”trădează responsabilitatea pe care o au față de cetățeni, bunăstarea și interesul acestora.”

”Prăbușirea morală a lui Netanyahu produce de asemeni legi a căror singur rol este să-l ajute pe premier să scape de acuzațiile de mită, fraudă și abuz în serviciu”, a mai spus Barak.

”Aceste lucruri reflectă deteriorarea valorilor și prosternarea în fața unui lider corupt. Povestea noastră amintește mai mult de de Elena și Nicolae Ceaușescu decât de un stat exemplar, modern.”

Afirmațiile făcute duminică de Barak nu au rămas fără răspuns, partidul de guvernământ, Likud, spunând că fostul premier se dovedește tot mai "delirant"

"Remarcile sale la adresa prim-ministrului Netanyahu sunt incitare la o crimă", mai susține Likud.

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu nicolae ceausescu