x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benny Gantz, rivalul lui Benjamin Netanyahu, plasat sub protecție specială din cauza amenințărilor

Benny Gantz, rivalul lui Benjamin Netanyahu, plasat sub protecție specială din cauza amenințărilor

11 Mar 2020   •   22:30
Benny Gantz, rivalul lui Benjamin Netanyahu, plasat sub protecție specială din cauza amenințărilor

Benny Gantz, principalul rival al premierului israelian Benjamin Netanyahu, va fi plasat sub protecţia specială, în urma unor ameninţări pe internet, a anunţat Shin Beth, serviciul de securitate internă, citat miercuri de France Presse.

„Prim-ministrul a aprobat recomandarea Shin Beth de a asigura protecţie sporită dlui Gantz”, a anunțat deja serviciul de securitate.

Protecţia lui Gantz, liderul partidului centrist „Alb-Albastru”, a fost asigurată până acum de serviciul de securitate al parlamentului şi consolidată după ce politicianul a fost insultat şi ameninţat exprimându-şi dorinţa de a forma un guvern cu sprijinul partidelor arabe israeliene.

Gantz a postat săptămâna trecută pe Twitter un mesaj în care se spune că el „ar trebui asasinat ca Rabin”, referindu-se la asasinarea premierului laburist Yitzhak Rabin, în 1995, de către un extremist evreu, după o campanie de ură împotriva sa a unei părţi a dreptei israeliene, condusă atunci de Netanyahu.

×
Subiecte în articol: Israel gantz