x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi, glume pe seama "bronzului" familiei Obama

Berlusconi, glume pe seama "bronzului" familiei Obama

28 Sep 2009   •   00:00
Berlusconi, glume pe seama "bronzului" familiei Obama

Cunoscut pentru scandalurile amoroase în care a fost implicat, dar şi pentru gafele şi glumele nu tocmai potrivite pe care le face, premierul italian Silvio Berlusconi demonstrează încă o dată că trăieşte la înălţimea reputaţiei sale. În cadrul unei întâlniri cu susţinătorii, premierul italian s-a referit din nou la "bronzul" preşedintelui american Barack Obama, dar şi la cel al soţiei acestuia, Michelle.





"Vă transmit cele mai bune urări, cele mai bune urări de la un tip pe care-l cheamă, pe care-l cheamă... Cum îl cheamă? Un tip bronzat. A, Barack Obama!", a anunţat Berlusconi.

Premierul italian a continuat în acelaşi spirit de glumă şi a făcut referiri şi la "bronzul" Primei Doamne a Statelor Unite.

"N-o să vă vină să credeţi, dar cei doi merg probabil împreună la plajă, pentru că şi soţia lui e bronzată", a declarat acesta.

Încurajat de aplauzele şi râsetele celor din public, premierul pus pe glume nu se opreşte aici. De această dată, are ceva de spus despre prompterul liderului de la Casa Albă.

"Ne aflam acolo, cu inimile pline de aşteptări, pentru că l-am auzit cum vorbea în timpul campaniei electorale, dar şi cu alte ocazii, întotdeauna folosindu-se de un prompter, pe care noi îl numim în italiană "il gobbo" (n.r. "cocoşatul"). După cum ştiţi, atunci când vorbeşte, nu este neatent ca aceia dintre noi care spun ceea ce gândesc", a mai spus premierul italian.

Presa străină pune atacul lui Berlusconi la adresa cuplului prezidenţial american pe seama faptului că, la summitul G20 de săptămâna trecută, de la Pittsburgh, doamna Obama a preferat doar să-i strângâ mâna premierului italian. Ceilalţi lideri mondiali au avut parte de o primire mai caldă, Michelle Obama întâmpinându-i cu îmbrăţisări sau un sărut pe obraz.

Mai mult decât atât, fotografiile de la summit apărute în presă arată cum premierul Berlusconi nu o priveşte în ochi pe soţia preşedintelui american, ci preferă să se uite la rochia ei. Iar scena este departe de a stârni zâmbetul liderului de la Casa Albă.

Cât despre recenta serie de glume, trebuie spus că premierul italian nu se află la prima experienţă de acest fel. În noiembrie, imediat după alegerile prezidenţiale din SUA, Berlusconi a fost întrebat, la Moscova, cum vede cooperarea dintre Barack Obama şi Dmitri Medvedev. Premierul italian a spus că cei doi preşedinţi vor putea coopera şi a oferit ca argument, printre altele, faptul că Obama este... bronzat.

"I-am spus preşedintelui că Obama are tot ce-i trebuie ca să se poată ajunge la un acord cu el. Este tânăr, frumos, şi chiar bronzat, aşa că eu cred că asta va duce la o bună cooperare", a declarat atunci Berlusconi.

Reacţiile nu au întârziat să apară, iar opoziţia din Italia a conchis la vremea respectivă că remarca este rasistă şi că premierul trebuie să-şi ceară scuze. În replică, Berlusconi a argumentat că nu a fost vorba decât despre o glumă şi i-a numit imbecili pe cei care l-au făcut rasist. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe berlusconi barack obama