x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi glumeşte pe seama înfrângerii din Milano.

Berlusconi glumeşte pe seama înfrângerii din Milano.

de Gabriela Antoniu    |    31 Mai 2011   •   21:00

In ultima zi a vizitei sale la Bucuresti, premierul italian Silvio Berlusconi s-a intalnit ieri cu presedintele Traian Basescu. Inainte de plecarea spre Pa­la­tul Cotroceni, Berlusconi a glumit cu ziaristii prezenti la iesirea din hotel pe seama infrangerii suferite de candidata Poporului Libertatii (PdL), partidul sau, la alegerile din Milano. 'Programasem o sedinta. Voiam sa fixez data inmormantarii mele, dar am multa treaba in urmatoarele zile si va trebui sa amanam', a raspuns Berlusconi intrebarilor jurnalistilor privind viitorul sau politic, potrivit Il Messaggero citat de Mediafax. Orasul Milano, capitala economica a Italiei si simbolul berlusconismului, era miza principala a turului doi al alegerilor locale. Milano era condus de fortele de centru-dreapta de 20 de ani, fiind orasul natal al lui Berlusconi si locul unde este sediul imperiu­lui mediatic Fininvest.

Ajuns la Palatul Cotroceni, Ber­lus­coni a fost primit de presedintele Tra­ian Basescu. Seful statului a spus ca este vizita 'unui prieten la Bu­cu­resti' si i-a multumit lui Berlusconi pentru sprijinul acordat ini­tia­ti­velor Romaniei in cadrul Consiliului European. 'Noi am asigurat o actiune hotarata din partea noastra pentru intrarea dumneavoastra in Schengen in acest an si am vorbit si despre posibilitatea deschiderii de noi oportunitati pentru angajarea romanilor din Italia. Am vorbit si cu structurile de colaborare dintre politiile noastre, sistemul judiciar si au confirmat in mod explicit acele lucruri despre care am discutat acum doi ani', a spus la randul sau Berlus­co­ni. Dupa discutiile oficiale, seful statului a ofe­rit un dejun in onoarea premierului italian si a vizitat impreuna cu acesta biserica din curtea Palatului Cotroceni. Intrebat la iesirea din bi­serica daca ii place tara noastra, Berlusconi a raspuns razand: 'Imi place Romania. Si romanii!'.

Premierul italian s-a intalnit si cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Ber­lusconi l-a invitat la o discutie pri­vata la hotelul unde este cazat si i-a oferit lui Oprescu cra­vate con­fectionate in cea mai ve­che te­sa­torie din Italia inscriptiona­te 'Ma­ri­nella per Silvio Berlusconi'. La randul sau, Oprescu i-a dat lui Berlus­co­ni placheta ora­sului, dar si o mono­gra­fie a Bucur­e­s­tiului. Edilul Capita­lei a spus ca a fost o vizita de curtoa­zie si ca va merge si el in Italia luna aceasta.

×
Subiecte în articol: observator