x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi onorează justiţia pentru prima oară în opt ani

Berlusconi onorează justiţia pentru prima oară în opt ani

de Irina Cristea    |    28 Mar 2011   •   20:19

Moment aproape istoric pentru justiţia italiană! Magistraţii de la Tribunalul din Milano au avut ocazia să-l vadă în carne şi oase pe Silvio Berlusconi la o audiere preliminară vizând un eventual proces, relatează AFP.

Este pentru prima oară în ultimii opt ani când prim-ministrul se prezintă la o audiere sau la un proces care-l implică – iar acestea nu sunt deloc puţine. Această audiere preliminară, prima dintr-o serie de patru sau cinci, urmează să hotărască dacă Berlusconi va fi sau nu judecat pentru fraudă fiscală şi abuz de încredere. Cazul vizează o presupusă facturare în plus a drepturilor televizate achiziţionate de Mediatrade-RTI, o societate din cadrul imperiului său media, de la Paramount şi de la alte companii americane majore. Acu­za­rea crede că din diferenţa dintre preţul real al drepturilor de difuzare şi preţul plătit de Mediatrade a fost constituit un fond secret.

Berlusconi a intrat, în maşină, în incinta Palatului de Justiţie, însoţit de escortă, şi a făcut un semn cu mâna către numeroasele camere care-l aşteptau în faţa intrării. Aproxi­mativ 30 de activişti din cadrul partidului său, Poporul Libertăţii (PdL), îl aşteptau, de asemenea, în exterior, cu banderole pe care se putea citi "Politica la urne, nu în tribunale", "Justiţia nu există acolo unde nu este libertate" sau "Silvio, trebuie să rezişti, să rezişti, să rezişti".

×