x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi promite că se va ocupa personal de repatrierea sicriului unei românce

Berlusconi promite că se va ocupa personal de repatrierea sicriului unei românce

de Carmen Plesa    |    11 Oct 2009   •   00:00

Premierul Berlusconi a aflat că familia româncei moartă în inudaţiile din sudul Italie nu are bani de repatrierea sicriului şi s-a oferit să ajute.



Premierul italian Silvio Berlusconi, prezent, sâmbătă, la funeraliile organizate la Messina pentru victimele inundaţiilor, a promis că se va ocupa personal pentru ca sicriul româncei Monica Bălăşcuţă să fie repatriat.

Mii de oameni au participat la funeralii şi au însoţit cu aplauze ieşirea din biserică a celor 20 de sicrie înfăşurate în drapelul Italiei, şi a celui a Monicăi Bălăşcuţă, acoperit de tricolorul românesc.

La Stampa, Il Giornale şi agenţiile de presă italiene au remarcat că, după ceremonie, Berlusconi s-a oprit să vorbească, printre alţii, şi cu o tânără avocată româncă, ce spusese "Tatăl nostru" în timpul slujbei.

Avocata le-a spus jurnaliştilor italieni că l-a rugat pe Berlusconi să facă o şcoală de specializare pentru româncele care lucrează ca îngrijitoare de bătrâni la Messina, dar i-a explicat şi situaţia materială dificilă a familiei Bălăşcuţă.
Potrivit Adnkronos, după ce a aflat că familia nu are bani pentru repatrierea sicriului româncei, Berlusconi i-a asigurat pe cei trei preoţi ortodocşi prezenţi la ceremonie că "se va ocupa personal pentru ca sicriul să fie transportat în România".

Monica Bălăşcuţă (48 de ani) muncea de 4 ani în Italia şi a murit în timpul inundaţiilor de la Messina, încercând să o salveze pe bătrâna de care avea grijă.

×
Subiecte în articol: diaspora