x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi se declară bucuros că justiţia l-a obligat să aibă grijă de persoane cu dizabilităţi

Berlusconi se declară bucuros că justiţia l-a obligat să aibă grijă de persoane cu dizabilităţi

de Agerpres    |    17 Apr 2014   •   19:56
Berlusconi se declară bucuros că justiţia l-a obligat să aibă grijă de persoane cu dizabilităţi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi susţine că a primit cu satisfacţie decizia justiţiei din Milano de a-l obliga să presteze timp de un an muncă în folosul comunităţii, şi anume să aibă grijă de persoane în vârstă şi cu dizabilităţi la un centru din apropiere de oraşul italian, relatează joi AFP.

"Tribunalul m-a obligat să consacru o parte din timpul meu persoanelor aflate în dificultate. Îmi face chiar plăcere, pentru că pe parcursul vieţii mele am desfăşurat mereu activităţi de susţinere a altora", a declarat Berlusconi într-o conferinţă de presă prilejuită de lansarea campaniei partidului său pentru alegerile europene.

Bine machiat pentru a-şi masca cei 77 de ani, dar zâmbitor şi vorbăreţ, Silvio Berlusconi a dat asigurări că se va duce "foarte bucuros" şi va "căuta să fie util" la Fundaţia Sacra Famiglia, un centru care acordă asistenţă unui număr de peste 2000 de persoane cu diverse forme de handicap şi vârstnici.

Tribunalul de supraveghere din Milano a anunţat marţi că fostul şef de guvern va trebui să petreacă "minimum patru ore consecutive" o dată pe săptămână la respectivul institut. În alte aspecte, tribunalul a fost foarte îngăduitor, permiţându-i lui Berlusconi să se deplaseze la Roma de marţi până joi inclusiv, ceea ce înseamnă că va putea coordona în mod activ campaniile politice ale formaţiunii sale, Forza Italia, inclusiv pe cea pentru alegerile europene din 25 mai.

Silvio Berlusconi a menţionat în conferinţa sa de presă că, în timp ce se afla la conducerea imperiului său mediatic Fininvest, şi-a consacrat "toate dimineţile de sâmbătă" vizitelor la colaboratori bolnavi sau internaţi în spital.

"Am primit în schimb o mare afecţiune", a adăugat el, subliniind că este "singurul antreprenor din Italia care nu a cunoscut nicio zi de grevă".

Fostul "Il Cavaliere" nu şi-a ascuns, totodată, amărăciunea în legătură cu absenţa sa din fruntea listei Forza Italia, fiind ineligibil din cauza condamnării sale pentru fraudă fiscală (la patru ani de închisoare dintre care trei au fost amnistiaţi). El a susţinut că deciziile magistraturii i-au făcut "imposibilă candidatura şi toate acestea joacă în avantajul stângii".

"Aceste cazuri au fără nicio îndoială consecinţe politice", a mai declarat Berlusconi, fără a merge mai departe cu criticile, întrucât măsurile de clemenţă ale magistraţilor sunt condiţionate de o anumită rezervă în declaraţiile sale publice.

×