x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi: UE este un organism foarte mare cu un cap foarte mic

Berlusconi: UE este un organism foarte mare cu un cap foarte mic

de Agerpres    |    10 Sep 2011   •   07:22

Uniunea Europeana este "un organism foarte mare cu un cap extrem de mic", a sustinut vineri Silvio Berlusconi, criticand imposibilitatea Europei de a actiona la unison in diferite domenii precum cel al politicii externe, transmite AFP.

"Facem parte in continuare dintr-o Europa constituita din numeroase state care nu reusesc sa se puna de acord in ceea ce priveste politica externa, politica fiscala sau cea privind imigratia", a constat Berlusconi la o intalnire cu organizatia de tineret a partidului sau.
"Atunci cand este vorba sa identificam un lider, noi din Partidul Popular European (PPE - conservator) am propus binomul Tony Blair - Franco Frattini, insa Sarkozy si Merkel au decis sa-si pastreze pentru ei prerogativele de politica externa si au ales sa numeasca doua persoane, cu totul respectabile de altfel, insa complet necunoscute pentru europeni si pentru interlocutorii nostri din afara Europei", a comentat Berlusconi.
In noiembrie 2009 belgianul Herman Van Rompuy a fost ales drept primul presedinte al Europei, iar britanica Catherine Ashton a devenit primul sau ministru de externe.
Fostul premier britanic Tony Blair a fost la un moment dat considerat drept unul dintre favoritii pentru presedintia UE, iar printre favoritii pentru pozitia de ministru UE de externe se numara seful diplomatiei italiene.

×