x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Bestia din Est" aduce zăpadă şi probleme de trafic în Marea Britanie

"Bestia din Est" aduce zăpadă şi probleme de trafic în Marea Britanie

26 Feb 2018   •   15:18
"Bestia din Est" aduce zăpadă şi probleme de trafic în Marea Britanie

Fenomenul hibernal aşa-numit "Bestia din Est" a lovit Marea Britanie luni dimineaţă, aducând ninsori, drumuri blocate şi probleme de trafic, relatează Press Association. 

În unele părţi ale Marii Britanii frigul va fi resimţit mai puternic decât în Cercul Arctic, în condiţiile în care temperaturile foarte scăzute vor continua în următoarele zile, notează agenţia britanică de ştiri. Biroul meteorologic a emis avertizări de ninsori pentru nord-estul, centrul şi sud-estul Londrei marţi şi estul Scoţiei miercuri. Acesta a avertizat că unele comunităţi rurale ar putea fi izolate, cu pene de curent şi probleme de semnal pentru telefonia mobilă. 

Medicii au avertizat că sistemul de sănătate publică (NHS) ar putea avea de furcă în a face faţă unei presiuni suplimentare provocate de vreme. Oamenii sunt îndemnaţi să verifice dacă vecinii vulnerabili sau bătrânii nu se confruntă cu probleme de sănătate în perioada de frig accentuat. În acelaşi timp, autorităţile fac apel la oameni să anunţe consiliul local dacă văd persoane fără locuinţă care dorm afară. 

Serviciile feroviare ar urma să fie anulate sau întârziate pe măsură ce zăpada se va depune. Până la mijlocul săptămânii, în cea mai mare parte a Marii Britanii s-ar putea produce întârzieri în transportul rutier, feroviar şi aerian. 

Transport for London (TfL) a avertizat pasagerii să verifice înainte de a efectua călătorii, întrucât sunt posibile probleme şi la metrou şi în transportul de suprafaţă din cauza prognozei de temperaturi scăzute. La rândul său, operatorul feroviar C2C a avertizat că ar putea fi anulate sau întârziate cursele de după ora 21.00. 

Vremea rece accentuată de vânt, care ar putea fi resimţită în unele regiuni din Marea Britanie ca o temperatură de -15 grade Celsius, rivalizează cu prognozele pentru zone din nordul Norvegiei şi Islanda. 

Met Office a mai anunţat că un strat de peste 20 cm de zăpadă s-ar putea acumula până miercuri în unele zone din Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord.AGERPRES

×
Subiecte în articol: "Bestia din Est" zăpadă anglia